FactOption
NULON-representative Holland
Tips voor een lager verbruik:


Als u klaagt over de hoge brandstofprijzen, dan is dat slechts voor een deel terecht. Het verbruik van uw auto hebt u natuurlijk zelf voor een deel in de hand. Dat ski-rek heeft in de zomer bijvoorbeeld geen zin, en als u uw kofferbak na de laatste verhuizing nooit helemaal hebt uitgeladen, dan zoekt u het natuurlijk zelf. Of u hebt een onderhoudsbeurt overgeslagen, eigen schuld dikke bult.


Daarom deze tips.


Rijdt altijd met een goed onderhouden auto. Sla geen onderhoudsbeurt over. Gebruik olie van goede kwa- liteit en ververs regelmatig. Rijdt uw auto goed in en behandel hem voorzichtig in koude toestand, 80% van de slijtage wordt veroorzaakt in koude toestand. Gebruik
daarom NULON in uw motorolie, om slijtage te voorkomen, om spelingen te verminderen:
minder speling = betere compressie = minder brandstofverbruik
!!Banden zijn essentieel. Houdt de bandendruk op peil. Brede banden zijn mooi maar gulzig. Bovendien ver- hogen ze het risico op aqua-planing en zijn ze bij een te lage druk een marteling voor de stuurinrichting.


Rijdt nooit met ballast als dat niet nodig is, niet in uw auto, maar ook niet erbuiten. Bagagedragers, skirek- ken en spoilers, weg ermee.


Vooral geen spoilers. Spoilers, vooral die op de achterklep, dienen immers om de auto aan de grond te doen plakken, en verbruiken dus gevoelig meer brandstof.


Een auto verbruikt het meest tijdens het accellereren. Probeer zoveel mogelijk met constante snelheid te rijden, probeer anticiperend te rijden. Gebruik
NULON voor een betere compressie!
Als u toch met accellereren, kies zo vlug mogelijk een hogere versnelling. Bijvoorbeeld: als u vertrekt vanuit stilstand / stationair toerental, schakelt u best bij 2.000 / 2.500  toeren naar een hogere versnelling. Hoe meer toeren, hoe meer verbruik.


Normaal gaat u voor een bocht remmen, u schakelt een lagere versnelling in en na de bocht gaat u voluit accelleren. Fout. Probeer een bocht zó in te schatten dat u ze in hoogste versnelling kan nemen met een gelijkmatige snelheid. De meeste rotondes kunt bijvoorbeeld u in de 3e versnelling "nemen".


Probeer zo weinig mogelijk te remmen. Remmen is verkwisting van energie. Bij het bergop rijden schakelt u zo laat mogelijk een lagere versnelling in.


Bij rood licht, voet van het gaspedaal. Met joelende motor stoppen lijkt sportief maar kost alleen maar geld. Aarzel niet om bij een langdurig rood licht uw motor te stoppen. Ook een diesel laat zich makkelijk door de rest-bedrijfstemperatuur weer eenvoudig starten.


Een airco is comfortabel maar een enorme energieverkwister. Ga er dus zo zuinig mogelijk mee om. Zet de airco niet op als het niet echt nodig is. Ook niet bij de nieuwste auto's!


Achterruitverwarming niet nodig? Uit! Dit scheelt u 3 tot 5% op de brandstofkosten. Ook andere stroom- verbruikers die u niet nodig hebt, uit!


NULON kan u op vele wijzen behulpzaam zijn met het terugbrengen van uw brandstofkosten, enige voor- beelden zijn:

-  olietoevoegingen waardoor o.a. een betere compressie en minder inwendige slijtages, voor benzine-,
   diesel- en LPG-motoren,
-  brandstoftoevoegingen waardoor verstuivers, carburateur, oliepompen etc. gereinigd worden en schoon
   blijven waardoor ze vervolgens het werk kunnen doen zoals het door de constructeur bedoeld is,
-  antiroet-toevoeging/behandeling van vervuilde dieselmotoren.